Co o nás říkají klienti ?
„ Rádi bychom velmi ocenili spolupráci s firmou IT Partner, která pro nás spravuje elektronické rozhraní pro náš univerzitní výzkum. Od vývoje samotné aplikace, přes řešení dílčích problémů či změn – vždy jsme se mohli spolehnout na vysokou kvalitu poskytovaných služeb. “
PhDr. Dalibor Kučera, Ph.D.,
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
„ Nejvíce na spolupráci s firmou IT Partner oceňujeme úsporu času; veškeré podklady byly vždy zpracovány do takové míry, že naše součinnost byla vyžadována minimálně. Díky výborným zkušenostem jsme se rozhodli ve spolupráci pokračovat i po skončení zadaných projektů. “
Vojtěch Šlesinger,
HK Investment s.r.o
„ Služby pro naši společnost Strojírny Holding, a.s. považujeme za velmi profesionální.Vaše reakce k jakémukoliv problému, řešíte operativně, tedy ihned. Naše společnost může Vaše služby jen doporučit. Jsme rádi, že právě vaše firma nám poskytuje služby. “
Jana Beková,
Strojirny Holding a.s.
„ Jsme klienty firmy IT Partner již několik let a na spolupráci si ceníme především profesionálního přístupu, flexibility a upřímného zájmu najít vždy to nejlepší řešení, které odpovídá potřebám naší společnosti. “
Bc. Renata Tišerová,
Medical Gate spol. s r.o.
„ S firmou IT Partner spolupracujeme již přes 5 let a velmi jejich služby doporučuji. Kromě profesionality této firmy si především cením její spolehlivosti a zodpovědnosti. “
Karel POHNER,
Agentura Pohner - eSelect s.r.o.
„ Pro naše klienty vždy hledáme spolehlivého a fungujícího dodavatele webových služeb a toho jsme našli ve společnosti IT Partner. “
Jakub Vít,
JV conusulting.cz
„ Perfektní profesionální rychlé, vždy příjemné jednání a výborně odvedená práce v dohodnutých termínech. “
Mgr. Soňa Šplíchalová,
Happy Life Pilates s.r.o.
„ Vždy ochotni poradit s jakýmkoliv problémem, profesionální přístup. Naše webové stránky byly vytvořeny podle našich představ. Děkujeme. “
Lenka Roupcová

GDPR informace

Dne: 14.4.2018 - autor: Hruška Václav

Vážení klienti,

vzhledem k vašim častým dotazům ohledně GDPR, bychom Vám chtěli touto krátkou informační zprávou sdělit několik skutečností. Nejsme auditorská a ani konzultační společnost a nemáme ani právní kapacitu, abychom Vám podávali bližší a přesné informace ohledně GDPR. Berte prosím, na vědomí, že GDPR není jenom o IT oddělení, ale jedná se o komplexní směrnici EU, která definuje jak se mají zpracovávat (získávat, uchovávat, nakládat) osobní údaje jak v písemné, tak i v elektronické formě (i online).

Ale snažíme se Vám co nejvíce pomoci a připravili jsme pro Vás tento článek, který většinou odkazuje na bližší informace, které naleznete na webu (níže) - Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ).

Poslední měsíce před nabytím platnosti GDPR k 25.5.2018 je znát značná nervozita a strach firem, které začínají zjišťovat potřebné informace až nyní a často mají nesprávné, zavádějící nebo vyloženě špatně pochopené informace. Tato atmosféra a neznalost firem samozřejmě vyhovuje auditorským a konzultačním firmám či advokátním kancelářím.

Některé firmy příchod GDPR řeší tak, že si nakoupí „SW“, který kompletně GDPR „vyřeší za ně“ nebo spoléhají na různá školení či různé GDPR audity a konzultace. Pravdou ovšem je, že v konečném důsledku za to jak zpracováváte osobní údaje, odpovídáte pouze a jenom vy.

Obecně lze říct, že pokud již dnes dodržujete zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, tak se pro Vás zásadně moc věci nemění.

Nejčastější omyly o GDPR

Přečtěte si desatero nejčastějších omylů či zavádějících tvrzení o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (zdroj).

Upřesnění GDPR

GDPR si klade za cíl hlavně, aby správci osobních údajů informovali uživatele, že mají možnost si od správců osobních údajů (podnikatelů, kteří uchovávají osobní údaje) kdykoliv vyžádat všechny soukromé údaje a kdykoliv zažádat o jejich kompletní smazání nebo přesun k jinému subjektu a dále přiměřeně možnými prostředky chránit soukromé údaje, které zpracováváte. GDPR stručně – zdroj.

GDPR začne v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Použití nabytých osobních údajů před 25.5.2018

Jeden z Vašich častých dotazů je: „Můžeme po 25.5.2018 používat soukromé údaje např. pro rozesílku emailů, které jsme získali před 25.5.2018 ?“ . V tuto chvíli není stále jasná odpověď do té doby než bude nový zákon o ochraně osobních údajů, který má zpoždění a do konce května 2018 se připravit nestihne (zdroj).

Je nutný bezpečnostní certifikát, šifrovaná komunikace ?

Nabízíme bezpečnostní certifikáty pro vaše webové stránky, eshopy a také poskytujeme technologii pro šifrování emailů. Ovšem z pohledu GDPR není šifrování povinné (zdroj) ! Pokud ovšem máte bezpečnostní certifikát, šifrované webové stránky, eshopy, databáze a emaily a v případě nějakého bezpečnostního incidentu – úniku dat – únik osobních údajů, není povinností tento únik data nijak oznamovat, v opačném případě ano. V případě zájmu o bezpečnostní certifikát nebo šifrovanou komunikaci emailů, nás prosím kontaktujte.

Také bychom Vás chtěli v rámci tohoto článku informovat, že zpracováváme soukromé údaje v rámci zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a dále jsme provedli všechny potřebné kroky, abychom také splňovali směrnici EU GDPR (Informace pro klienty o zpracování osobních údajů, PDF)

Upřesňující informace o GDPR - zdroj ÚOOÚ

Základní příručka GDPR
Přehled základních pojmů a informací vztahujících se k obecnému nařízení.

GDPR stručně
O ochraně osobních údajů stručně a jasně

Desatero zpracování pro správce
Desatero zpracování pro správce je zestručnění základních pravidel ochrany osobních údajů, využitelné malými správci údajů, živnostníky či menšími podniky, coby základní jednoduchý návod, jak zacházet s osobními údaji.

Desatero omylů
Úřad pro ochranu osobních údajů zpracoval desatero nejčastějších omylů či zavádějících tvrzení o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

Dokumenty k GDPR
Dokumenty vztahující se k obecnému nařízení (směrnice, návrhy zákonů, brožury).

Otázky a odpovědi GDPR
Nejčastější otázky k obecnému nařízení, na které je dotazován Úřad pro ochranu osobních údajů.

GDPR nově
Důležité novinky související s GDPR, na které chce Úřad upozornit.

Role ÚOOÚ
Shrnutí role Úřadu pro ochranu osobních údajů v souvislosti s obecným nařízením.

Důležité odkazy
V této rubrice naleznete odkazy na metodiky a instituce, kde je oblast GDPR důležitým tématem.

Zdroj: https://www.uoou.cz

Doufám, že Vám tento článek pomohl a objasnil informace ohledně GDPR. Pokud jste nalezli v tomto článku nějaké nesrovnalosti, tak mě prosím kontaktujte pomocí formuláře na webu. Děkuji. Hruška Václav.

Naše reference

Máte zájem o naše služby ?

Kontaktujte nás

Naše služby v klíčových slovech

Webové stránky

  • Tvorba webových stránek
  • Vytvoření grafického designu
  • Rekonstrukce starých webů
  • Moderní, jednoduché a přehledné
  • Mobilní - responzibilní weby

Přehledné e-shopy

  • Tvorba přehledných a ziskových e-shopů
  • Jednoduchá administrace eshopu
  • Systém pro řízení skladových zásob
  • Automatické generování faktur
  • Zvýšení návštěvnosti eshopu

Webové aplikace

  • Tvoříme webové aplikace na zakázku
  • Redakční a informační systémy
  • Aplikace pro analýzu dat, databázové aplikace
  • Zpracování návrhu webového projektu
  • Grafické - interaktivní mapy objektů

Doplňkové služby

  • Instalace bezpečnostních certifikátů SSL
  • Implementace platební brány, SMS brány
  • Zpracování návrhu webových projektů
  • Odvirování webů, webových aplikací

Internetový marketing

  • Propagace Vašich internetových stránek
  • PPC reklamy (Google, Seznam, Facebook)
  • Profesionální konzultace, správa kampaní
  • Copywriting, texty na zakázku

Webhostingové služby

  • Kvalitní webhosting pro Vaše webové stránky
  • Www domény (cz, com, eu, net, org, sk, pl ...)
  • Individuální webhosting, Linux, Cloud, VPS
  • Převod online dat, webhostingové služby

© 2010 - 2018 Všechna práva vyhrazena. Obsah toho webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován | AŘP | Oznámení
IT Partner - Telefon: +420 734 331 371 | Email: itpa@itpa.cz | Web: www.itpa.cz | Mapa stránek | Kontaktní údaje | Adresa: Bieblova 38/2 Hradec Králové 500 03 Česká republika

K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací.

Zpracováváme osobní údaje dle směrnice EU - GDPR | GDPR informace